Daha fazla sayfayı incelemenize gerek yok
Her şey şu an burada karşınızda!
Eşşiz Plesk Panel
Onlarca yıllık devamlı müşteri geri bildirimiyle kurulmuş ve iyileştirilmiş güçlü, kullanımı kolay ve sezgisel bir panel.
Hantal ve garip arayüzler artık yok, sadece üretken olun ve netice alın.
WorPress’i tek tık ile yükleyebilir, sürüm güncelemeleri, eklenti yükleme ve yapılandırma işlemlerini kolayca yapabilirsiniz..
Çalışmalarınıza ve özellikler eklediğinizde, sandbox ortamında test edebilirsiniz. Ekstra eklenti yüklemeniz gerekmez.
Web sitesi ya da uygulamalarınızı klonlayabilir, senkronize edebilir ya da güncelleyebilirsiniz.
Web siteleriniz dışarıdan gelecek olası saldırılara karşı güven altına alınır. Bu işlemler için güvenlik uzamnı olmanıza gerek yoktur.
Güvenlik işlemlerinizi tek başınıza gerçekleştirebilirsiniz. WordPress sitelerinize ait temaları veya eklentileri tek bir panel üzerinden topluca yönetebilir ve günceleştirebilirsiniz.
WordPress’i baştan başlatıp yapılandırmak için tek tıklamayla yükleyici. Birden fazla WordPress örneğini toplu olarak yönetmek için bir kontrol paneli.
Web hosting nedir?
Ziyaret ettiğiniz her web sitesi domain adına ve web hosting servisine sahiptir. Bunu en kolay şekilde aklınızda canlandırmak için alan adının adres ve web hosting’i de fiziksel bina olarak düşünün.
İnternette gezinirken ve bir URL (ör: https://www.munuya.com) girdiğinizde, tarayıcınız bu domain adresini (ör: munuya.com) sorgular ve nerede barındırıldığını bulur. Daha sonra tarayıcı barındırıldığı web hosting servisinden içeriği yükler.
Web hosting, web sitesini barındırmak için bir sunucu kullanma işlemidir ve piyasada çeşitli web hosting türleri bulunur. MUNUYA, diğer çoğu web hosting firması gibi, çeşitli planlara sahiptir. Böylece müşterilerimiz yalnızca ihtiyaçları olan kaynaklar için öder. Web sitesi ne kadar popüler olursa, etkili çalışabilmesi için o kadar fazla kaynağa ihtiyaç duyacaktır.
MUNUYA’nın iyi yanı web hosting planınızı ihtiyacınız arttıkça veya ihtiyaç duyduğunuzda ölçeklendirebilmenizdir. Tekil hosting planı ile başlayabilir ve ileride Kurumsal planlara veya VPS planına bile geçebilirsiniz.
Web hosting nasıl çalışır?
Web siteniz dosyaların ve (çoğu durumda) veritabanı koleksiyonundan oluşur. Bu koleksiyon ziyaretçileriniz sitenizde gezindikçe onlara sitenizi göstermekte kullanılır. MUNUYA web sitenizi ve veritabanınızı barındırmanız için size yer ayıracaktır.
MUNUYA’ya üye olduğunuzda, hosting hesabınızın yönetici paneline giriş yapmak için üyelik detaylarınızı alacaksınız.
MUNUYA’da özel geliştirilmiş hosting kontrol paneli kullanıyoruz. Kontrol panelimizi kullanarak; basit hosting yönetimi işlemlerini yürütebilir, kaynak kullanımını takip edebilir, e-posta adresleri oluşturabilir ve WordPress gibi içerik yönetimi sistemleri kurabilirsiniz. Bunun bir içerik yönetim sistemi yüklediğinizde web siteniz için oluşturulacak olan bir admin panelinden farklı olduğunu unutmayın. Bu tüm sunucunuzun bütünü için olan yönetici panelidir. MUNUYA kontrol panelinde tüm kaliteli hosting servislerinizi yönetebilirsiniz.
Sunucu çeşitleri nelerdir?
Evet! Web hosting çeşitli şekil ve boyutlarda, farklı webmaster’lara uygun olacak farklı kurulumlar ile sunulur. Genel olarak hosting sunucu çeşitleri aşağıdaki kategorilere bölünebilir:
Paylaşılan Hosting: Donanım kullanımının en az olduğu bu web hosting çeşidi en ucuz web hosting formülüdür. Paylaşımlı hosting, farklı web sitelerin aynı sunucuda barındırılması ve her kullanıcıya belirli bir miktarda depolama alanı ve kaynak ayrılması anlamına gelir. Hobi veya blog siteleri için genellikle en iyi tercihtir.
VPS Hosting: Virtual private server (VPS) kurulumu steroidli paylaşılan hosting gibi düşünülebilir. Genellikle daha kuvvetli donanıma sahiptir ve ismini her biri birer minik dedicated sunucuymuş gibi bağımsız olarak çalışmak için sanallaştırma yazılımından faydalanarak birden fazla web sitesinin aynı fiziksel donanımda barındırılmasından alır.
Dedicated Hosting: Profesyoneller için dedicated hosting iyi bir seçenektir ve adından da anlaşılabileceği gibi tek bir web sitesinin barındırılması için adanmış bir sunucudur. Diğer bir deyişle, paylaşılan ve VPS hosting servislerinden farklı olarak, kullanıcılar diğer kullanıcılarla depolama alanı ve kaynak paylaşmasına gerek kalmadan fiziksel bir donanıma sahip olurlar.
Cloud Hosting: Cloud hosting webmasterların birbirine bağlı çok sayıda sunucuya erişimlerine olanak tanır. Bu sunucular gerek olduğunda görevleri paylaşabilir veya birbirlerinden devralabilirler. Diğer bir deyişle, eğer daha fazla kaynağa ihtiyacınız varsa, bulut da ihtiyacınıza göre size daha fazla kaynak sağlayacaktır. Eğer %100 uptime hedefinizse ve ne kadar ödeyeceğiniz sizin için sorun değilse, cloud hosting sizin için en iyi seçenektir.
MUNUYA cloud ve paylaşımlı hosting hizmetlerinin karışımını sunar. Bu kurulum piyasadaki en iyi fiyatlarla yüksek hızda neredeyse %100 uptime oranına sahip kaliteli hosting hizmeti sağlamamıza yardımcı olur.
MUNUYA kaliteli hosting servislerini kullanmak için teknik bilgiye sahip olmam gerekli mi?
Kesinlikle hayır! MUNUYA, yeni başlayan kullanıcıların deneyerek öğrenmesi için her şeyi olduğunca kolaylaştırıyor. E-posta adresi oluşturmak veya içerik yönetimi sistemi kurulumu gibi birçok günlük görev hiçbir teknik bilgi ihtiyacı olmadan birkaç tıklama ile yapılabilir.
Ancak, kullanım kolaylığının sizi yanıltmasına izin vermeyin! MUNUYA hizmetlerinin kullanımını öğrenmek kolay olsa da sınırsız hosting planları deneyimli kullanıcılar için de uygundur. Sonuçta, bir şeyin aynı anda hem kullanıcı dostu hem de güçlü olmaması için bir sebep yok.
Eğer zorlanıyorsanız, en yaygın işlemleri nasıl yapabileceğinizi gösteren bir sürü rehberimiz ve sıkıştığınızda size yardımcı olmaktan zevk alacak müşteri destek ekibimiz bulunur. Ancak, müşterilerimizin çoğu için yardım gerekmez. Hemen başlamak istiyorsanız da kaydolmak sosyal medya hesabı oluşturmaktan daha kolay ve hızlıdır.
Paylaşımlı domain hosting ve VPS arasındaki başlıca farklar nelerdir?
Güzel soru! Bir sanal sunucu (VPS) paylaşılan web hosting ve dedicated sunucu arasında bir karmadır. Her ikisinin de en iyi özelliklerine sahiptir demek pek doğru olmasa da iyi bir karışımdır ve masrafları düşürmeye yardımcı olabilir. Bazıları paylaşılan hosting’i apartmanda yaşamaya ve VPS hosting’i de kat mülkiyetli dairede yaşamaya benzetir.
Paylaşılan hosting ile sunucuyu ve o sunucunun kaynaklarını diğer web siteleri ile paylaşırsınız. VPS ile de bazı kaynakları donanımdan ötürü paylaşırsınız ancak yazılım açısından her makine farklı sunucu gibi davranır. Böylece her kullanıcı için farklı sanal sunucu sağlanmış olur.
Web yöneticileri için VPS kullanmak dedicated hosting kurulumunun yönetici gücü anlamına gelir ve ihtiyaçlarına göre sunucuyu özelleştirebilmeleri mümkündür.
MySQL Veritabanı nedir?
MySQL açık kaynaklı; bir veribanının içeriğine erişmek, eklemek ve yönetmek için SQL (Yapılandırılmış Sorgu Dili) kullanan bir veritabanı yönetimi sistemidir. Açık kaynaklı bir araç olması onu yazılım geliştiricileri için popüler bir tercih kılar ve bu nedenle de birçok işletim sisteminin temelinde yer alır.
WordPress gibi çoğu modern içerik yönetimi sistemi veri depolamak için MySQL kullanır. Sitenizde yaptığınız her değişiklik MySQL veritabanında kaydedilir ve sitenizi her defasında bir ziyaretçi ziyaret ettiğinde veritabanındaki içerik onlara sunulur.
SSL sertifikası nedir?
SSL sertifikası, şirketinizin kimliğiyle web sunucularınızda depolanan dosyaları dijital olarak bağlamak için kriptografik bir anahtar kullanan ufak bir veri dosyasıdır. Bunun amacı ise bir web sayfasının yayıncısının kimliğini kanıtlamak ve bir ziyaretçinin bir web sitenin hassas kısımlarına güvensiz biçimde erişme ihtimalini azaltmaktır.
Bir web sitesi SSL sertifikası ile güvenceye alındığında, ziyaretçi web tarayıcısında kilit işaretini görecek ve siteye https:// protokolü üzerinden bağlanacaktır. SSL sertifikası olduğunda ve siteye https üzerinden erişildiğinde tarayıcı ve web sunucusu arasındaki bağlantı güvenceye alınmış olur ve hassas bilgiler güvenle aktarılabilir.
Bu nedenle SSL sertifikaları e-ticaret web siteleri gibi kredi kartı işlemlerini ve finansal bilgileri işleyen web sitelerinde kullanılır.
Bireysel ve Kurumsal hosting planları ile ücretsiz SSL sertifikası sağlıyoruz.
Web sitemi MUNUYA'ya transfer edebilir miyim?
Evet ve hatta bunu yapmanızı da öneririz! Eğer WordPress gibi yaygın içerik yönetim sistemi platformlarından birini kullanıyorsanız, sitenizi bir hosting sağlayıcısından diğerine aktarmayı kolaylaştıran birçok araç mevcuttur. Ancak yaygın bir içerik yönetim sistemi kullanmıyorsanız veya yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçin. Müşteri başarı ekibimiz transferi tamamlamanız için size yardımcı olacaktır – tabii ki ücretsiz olarak!
MUNUYA web sitemi oluşturmama yardımcı olacak mı?
Bu sorunun cevabı duruma göre değişiklik gösterir!
İster size doğru yolu göstermek, isterse hataları ve sorunları çözmek olsun, size yardım eli uzatabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ayrıca mevcut sorulara yanıtlar barındıran geniş bilgi tabanına ve yeni müşterileri düşünerek onlara yardım etmek ve MUNUYA planlarından en yüksek verimi alabilmeleri için hazırlanmış birçok makalemiz bulunmakta.
Bununla birlikte, biz hosting konusunda uzmanız. Bu da size elimizden geldiğince yardım ve destek sunacak olmamıza rağmen sizin için sıfırdan bir web sitesi kuramayacağımız anlamına gelir.
Ne tür destek alacağım?
MUNUYA’da destek ekibimizle gurur duyuyoruz. Aslında, destek ekibimizi “Müşteri Başarı Ekibi” olarak adlandırıyoruz. Çünkü her zaman mümkün olduğunca ek çaba göstererek başarılı olmanız için uğraşıyoruz. Eğer bir probleminiz varsa, ne olduğu farketmeksizin bizimle iletişime geçin. Eğer kontrolümüzdeyse, çözmek için elimizden geleni yapacağız. Ve değilse bile size doğru yolu göstereceğiz.
Müşteri başarı ekibimiz piyasanın en iyisidir ve her zaman müşterilerimize yardım etmek için elimizden geleni yaparız. Sorularınızı hızlıca yanıtlarız ve bir çözüm bulana kadar asla vazgeçmeyiz. Dolayısıyla; eğer bir sorun yaşıyorsanız, bizimle iletişime geçin!