E-posta pazarlaması, hedef kitlenizle etkili bir bağlantı sağlar ve size en iyi yatırım getirisini sağlar. Mevcut ve potansiyel müşterilerinize ulaşın ve onları şirketinizin en son fırsatları ve haberleri hakkında güncel tutun.
Pazarlamacılar, e-postanın özellikle ROI ve uzun süreli karlı ilişkiler geliştirmek için iş için bir anahtar olduğu konusunda hemfikirdirler. Kişiselleştirilmiş, bölümlendirilmiş ve hedefli bir e-posta pazarlama kampanyası, marka bilinirliği ve dönüşümleri arttırmak için önemlidir.
Uzmanlarımız, mümkün olan en iyi marka katılımını sağlamak için araçlar, strateji, uygulama ve sonuç izlemeyi kullanırlar.
şablon tasarımından izleme ve raporlamaya kadar tüm e-posta pazarlama stratejinize bakabilirsiniz.
En İyi E-posta Pazarlama Stratejisi
Ekibimiz tanımlanan hedef kitleleri çekmek ve bilgi ihtiyaçlarını belirlemek için en iyi stratejiyi geliştirecektir.
E-posta Pazarlama Kampanyaları
Ekibimiz, satışlarınızda ve kârlılığınızda çarpıcı değişimlere yol açacak şekilde kitlenizle iletişim kurmak için bir e-posta şablonu tasarlamaya, oluşturmaya ve sunmaya ve ayrıca e-posta pazarlama kampanyanızı yönetmeye hazırdır.
E-posta Şablon Tasarımı
Yenilikçi tasarımlarımız ve çözümlerimiz uyumludur ve e-posta teslimatını geliştirir. Profesyonel tasarımcılarımız mesajınızı hayata geçirir ve hedef kitlenizin markanıza katılımını arttırır.
İzleme ve Raporlama
Kampanyanızın, e-postanızı kimlerin sitenize tıkladıkları, tıkladıkları ve kimlerin dönüştürüldüğü gibi temel yönleriyle ilgili ayrıntılı raporlar alın.
Baştan sona e-posta kampanyası ve programcı yönetimine kadar bireysel olarak uyarlanmış içerikle başlayan her şeyi hallederiz.
E-posta pazarlama hizmetlerimizi seçerek çevrimiçi varlığınızı artırın. Ödüllü formülümüz strateji, uygulama ve izlemeyi birleştiriyor.
Başarılı E-Mail Pazarlama Yöntemleri;
1) Kurallar
E-posta pazarlamanın nasıl yapıldığını ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırmak, başarı oranınızı artıracaktır. Bu sayede olası hatalar azalacak ve daha yüksek oranda inbox ulaşımı sağlanacaktır. Inbox başarısını artıran diğer bir etken de Statik Özel IP üzerinden gönderim yapmaktır. Bu sayede sadece size ait gönderici bilgilerinizle ve yüksek gönderici skoruyla gönderim yaparak daha başarılı sonuçlar elde edersiniz.
2) Strateji
“Bir kez toplu mail gönderelim, sonuçlarına göre devam ederiz” anlayışı işletmelere bir verim sağlamamaktadır. Bunun için ürün ve hizmet durumunuza göre hedef kitlenizi hangi zaman aralıklarında bilgilendirmeniz gerektiğini en baştan ön görüp bu doğrultuda bir strateji ile toplu mail gönderimlerine başlarsanız daha kalıcı etki yaratacaktır. Bunun sebebi, müşteri satın alma ve kampanyanıza cevap verme alışkanlıklarının zaman içerisinde değişiklik göstermesidir. Şu an ürününüzü almaya hazır olmayan insanlar daha sonra farklı bir mailinginize olumlu cevap verebilirler.
3) Organik E-posta Verisi
Daha yararlı içerikler üreterek ve çeşitli indirim, fırsat kampanyaları düzenleyerek kendi müşteri listenizi oluşturabilirsiniz. Toplu mail listesi nasıl oluşturulur?
Listelerinizi oluştururken farklı kategorilere ayırarak segmentasyon yapabilirsiniz. Mail kişilerinizi veritabanınıza kaydederken ad, soyad, cinsiyet, doğum tarihi, il, ilçe gibi ne kadar çok detay elde edebilirseniz daha sonraki kampanyalarda işiniz daha kolay olacaktır. Kendi datanızı oluşturmanız email açılma ve tıklanma oranlarını yükseltir.
Çeşitli sitelerden satın alınmış sektörel mail adresleri size listeyi satan kişinin belirttiği sayının çok çok altında olacak (hardbounce) ve sizin işletmenizi tanımayan kişilerden oluştuğu için de beklediğiniz dönüşü bulamayabilirsiniz.
4) Pazarlama Listesi
Toplu posta gönderim listelerinizi il, ilçe, sektör ve işletme bazında gruplara ayırabilirsiniz. Bu sayede her listeye özelleştirilmiş kampanyalar düzenleyerek başarı oranınızı yükseltebilirsiniz.
5) Kişiselleştirme
Kişiye özel gönderimler sonucu e-mail açılma ve satışla sonuçlanma oranı daha yüksektir.
6) E-posta Tasarımı
Aslında en önemli kısım burası. Kaliteli e-mail tasarımı, ürün ve hizmetlerinizin satılmasında en etkili unsurdur. Mailinizi açan kullanıcı tasarımı ve kampanya içeriğinde sunulan teklifi beğendiği takdirde sizinle mutlaka iletişime geçecektir. Başarılı ve göze hoş gelen bir email tasarımı kurumsal kimliğinizi en iyi şekilde yansıtmalıdır. Firma logonuz, kurumsal renk tonlarınız, font seçimleri, görsel tercihleri, görsellere veya butonlara verilecek düşüş sayfası linkleri hepsi bir bütün olarak düşünülmelidir.
7) Zamanlama
Hedef kitlenize doğru zamanda ulaşmak da çok önemli. Bazı işletmeler email kayıt formlarında “size hangi zamanlarda e-mail göndermemizi istersiniz?” şeklinde seçeneği müşterilerine bırakmaktadırlar. Yapılan araştırmalara göre, en etkili zaman diliminin sabah 9-11 ve öğleden sonra 14-16 olduğu ön plana çıkarılmıştır. Düşünüldüğünde, sabahları mesai başlangıçlarında çalışanlar mutlaka emaillerini gözden geçirirler. Öğleden sonra ise en aktif zamanlarda gönderi yapmak etkili olacaktır.
Hafta bazında ele alırsak, email açılma oranlarının en çok haftanın ilk günü pazartesi olduğu görülmektedir. Hafta sonuna doğru açılma ve tepki verme eğrisi düşmektedir.
8) Listeden Çık (Unsubscribe)
Başarılı bir e-mail pazarlama çalışmasının olmazsa olmazı “Unsubscribe” yani Listeden ayrılma linkidir. Müşterileriniz size mail adreslerini istekli olarak vermişlerdir ancak daha sonra email alımını durdurmak isteyebilirler. Bu durumda, aktif çalışan ve kullanıcının otomatik olarak listeden ayrılmasına izin veren sistemler kullanmanız yerinde olacaktır. 6563 sayılı e-ticaret iletişimi kanununa göre listeden ayrılma linkini eklemek zorunludur.
9) Detaylı Raporlama
En iyi pazarlama, ölçülebilen pazarlamadır. Gönderimlerin ardından mail kaç alıcıya ulaştı?, alıcılar hangi cihazdan emailleri okudu? hangi işletim sistemini kullandılar? gibi belli başlı raporlama verilerini takip ederek sonraki kampanyalarınızı revize edebilirsiniz.
10) Süreklilik
Hedef kitlenize zaman zaman “Buradayız!” mesajı vermek gerekebilir. Müşterinizin farklı bir ürününüze ihtiyacı olabilir. Hiç ummadığı anda sizden alacağı bir email ile sizinle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz. Gönderim sıklıkları konusunda bazı çelişkiler olsa da tavsiyemiz haftada 1-3, ayda 4-10 gönderim yapabilirsiniz. Tabi bu durum ürün ve hizmetinizin çeşidine göre değişecektir.