Dijital Danışmanlık, temel ticari hedeflerinizi yönlendirmeye odaklanan sıkı ve dijital bir strateji tanımlamayı amaçlar. Profilinizi yükseltmek, gelirinizi arttırmak, verimliliği artırmak, maliyeti düşürmek, çalışanlarınızı eğitmek ve müşterilerinizle daha iyi iletişim kurmak, herhangi bir şirketin başarısı için hayati önem taşıyan iş önceliklerinden sadece birkaçıdır. Çok az getiri için fazladan para harcamaktan kaçınmak için karmaşık ancak etkili bir stratejiye ihtiyacınız var.
İşletmenizi internete taşımak pek çok fırsatı da beraberinde getirir. Ama seçenekler fazla olduğunda insanın başını döndürüp yolundan saptırabilir. Belirli hedefler koymak dijital dünyaya yapacağınız yolculukta size yardımcı olabilir.
Deneyimlerimiz Gücümüz
Dijital Danışmanlık
Yukarıda belirtilen hizmetlerimizin yanı sıra, profesyonel ekibimiz, tüketici personelini profillere ayırarak, müşteri davranışlarını izleyerek ve tüketicilerin markanızla nasıl etkileşime girdiğini gözlemleyerek şirketinize de içgörü yaratabilir. Bu araştırma, müşterileriniz için hangi marka temas noktalarının önemli olduğunu ve “tüketici yolculukları” boyunca onları nasıl etkilememize yardımcı olabileceğimizi daha iyi anlamamızı sağlar. Her bir hizmetimizi bireysel olarak veya diğer hizmetlerle birlikte sunabiliriz.
Her işletmenin farklı hedefleri vardır. İnternet’te tam olarak neyi başarmak istediğinizi bilmeniz önemlidir. Bu sayede önceliklerinizi doğru belirleyebilir ve planınızı hayata geçirebilirsiniz.
İnternet’in işletmenize yardımcı olabileceği çok sayıda yöntem vardır. Sosyal ağlarda ilişkiler kurabilir, İnternet üzerinden satış yapabilir, yeni müşteriler bulabilir ve hatta mevcut müşterileri elinizde tutabilirsiniz.
Kendinize basit bir soru sorarak başlamak yararlı olabilir: Tam olarak neden dijital dünyaya geçiş yapmak istiyorum? Bir kuaför salonunuz olduğunu varsayalım. Nihai hedefleriniz şunlar olabilir: daha fazla müşterinin saçını kesmek, standart saç kesiminden daha özel hizmetlerin satışını yapmak ve sunduğunuz ürünlerin satışını artırmak.
Ancak müşterilerin salonunuza gelebilmesi için önce varlığınızdan haberdar olması gerekir.
Dijital dünya, bu hedefinizde size fazlasıyla yardımcı olabilir. O halde bu hedefle başlayalım: dijital dünyada varlığınızı duyurmak.
Bunun en kolay yollarından biri, işletme girişinizi yerel dijital dizinlere eklemektir. Böylece, kullanıcılar arama motorlarında veya İnternet’teki haritalarda kuaför aradığında işletmeniz gösterilir.
Ardından, işletmenizle ilgili bilgileri paylaşmak için bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Açılış saatleriniz, konumunuz, fiyatlarınız, sunduğunuz hizmetler gibi bilgilere yer verebilirsiniz. Hatta, yeni müşterileri salonunuza çekebilecek fotoğraf ve videolar ekleyebilirsiniz.
Facebook, Google+ ve Twitter gibi sitelerde, kreasyonlarınızın fotoğraflarını yayınlayabileceğiniz, özel fırsatlar sunabileceğiniz ve müşterilerinizle gerçekten bağlantı kurabileceğiniz bir sosyal medya sayfası oluşturabilirsiniz. Bu hedeflere ulaşmaya başladığınızda daha fazla kullanıcı sizin farkınıza varacak. Hedefleriniz doğal olarak değişebilir ve ziyaretçileri ödeme yapan müşterilere dönüştürmeye odaklanabilirsiniz.
Sitenize yeni özellikler ekleyebilirsiniz. İnternet üzerinden randevu ayarlama, kullanıcıların hakkınızdaki olumlu görüşlerini paylaşabileceği “yorumlar” bölümü ve hatta saç ve güzellik ürünlerinizi İnternet üzerinden satabileceğiniz bir e-ticaret mağazası bu özelliklerden birkaçı olabilir.
Ziyaretçi çekmek ve onları müşteriye dönüştürmek için dijital dünyadan yararlanmaya başladığınıza göre artık dijital reklamcılığa yatırım yaparak işinizi büyütebilirsiniz. Nihai hedefleriniz veya şu anda bulunduğunuz nokta ne olursa olsun, öncelikleriniz doğal olarak değişecek ve işinizle birlikte gelişecektir. Hedeflerinizi karşıladığınızdan emin olmak için süreç boyunca ilerlemenizi ölçmek gerçekten çok önemli.
Buna “analiz” adı verilir. Analizler, nelerin işe yaradığını ve nelerde değişiklik yapılabileceğini öğrenmenize olanak tanır.
Dijital dünyada başarınızı ölçmek için kullanabileceğiniz birçok seçenek var. Dijital dünyaya geçmeden önce tam olarak neyi başarmak istediğinizi düşünün.